fbpx
Alka - Asa cum iti place

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

Pentru ALKA GROUP este importanta confidentialitatea datelor cu caracter personal si informarea corecta si completa a utilizatorilor site-ului www.alkagroup.ro si a site-urilor brand-urilor noastre. De aceea, respectam Regulamentul General de Protectie a Datelor (EU) 2016/679 („GDPR”) si prelucram datele dumneavoastra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate.

Cine suntem

ALKA CO SRL, societate romana cu sediul in Sos. Straulesti nr. 76-86, sector 1, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/29134/29.12.1994, cod unic de inregistrare fiscala 16811931, Capital Social: 7.955.500 lei.

Date cu caracter personal

Temeiul colectarii datelor personale: comunicari viitoare pentru campanii, noi lansari etc. Colectam numar de telefon si orasul pentru a putea trimite informatii relevante catre consumatori. Baza de date o gestioneaza departamentul de marketing al Alka Group, laura.iacobescu@alkaco.com

Toate informatiile furnizate de dvs. prin intermediul paginilor noastre web, care permit crearea unei legaturi intre acestea si identitatea dvs. (de exemplu, numele dvs. si adresa dvs. de e-mail), vor fi considerate ca fiind date personale. Procesam aceste date in conformitate cu dispozitiile legale referitoare la scopurile definite mai jos.

ALKA GROUP poate prelucra urmatoarele categorii de date:

  • Informatii pe care ni le trimiteti prin completarea formularului de pe site-ul nostru http://www.alkagroup.ro . Acesta include informatiile trimise in momentul inregistrarii pentru contactarea companiei.
  • Va putem solicita informatii atunci cand participati la o campanie sau la o promotie sponsorizata de ALKA, in conformitate cu dispozitiile Regulamentelor de campanie care sunt publicate pe site-ul http://www.alkagroup.ro cu respectarea obligatiilor legale in acest sens;
  • Daca ne contactati, este posibil sa pastram date despre corespondenta;
  • De asemenea, va putem solicita sa participati la sondaje de opinie pe care le utilizam pentru cercetare, desi nu aveti obligatia de a raspunde la acestea;
  • Detalii despre accesarea site-urilor de catre dvs., inclusiv, dar fara a se limita la date despre trafic, date despre locatie, jurnale de pe web si alte date despre comunicatie, precum si resursele pe care le accesati.

In toate cazurile, va asiguram ca nu dezvaluim datele pe care le-am colectat in aceste circumstante unor terte parti. In plus, folosim datele dvs. pentru a optimiza site-ul nostru si pentru a va face vizita pe site-ul nostru chiar mai convenabila, personalizata si sigura.

Campanii si promotii

Participantilor la campaniile si promotiile desfasurate de ALKA le sunt prezentate conditiile in care datele lor personale sunt prelucrate prin regulamentele publicate in conformitate cu prevederile legale pe site-ul  http://www.alkagroup.ro precum si pe site-urile brand-urilor noastre. Ca urmarea a castigarii promotiilor desfasurate, de regula, castigatorului i se va solicita o copie de pe cartea de identitate in vederea colectarii datelor cuprinse in cadrul actului de identitate, iar scopul colectarii acestor date este acela al transmiterii premiului,precum si al indeplinirii obligatiei fiscale privind virarea impozitului aferent premiului castigat. De asemenea, pentru operativitate, castigatorii pot fi contactati si pe retelele de socializare, daca acestia si-au dat acordul utilizarii ID-urilor din retelele sociale, iar datele furnizate prin intermediul acestor canale ar putea fi stocate si de operatorii retelei de socializare utilizate. Durata de stocare a acestor date va fi de 10 ani, conform normelor fiscale privind pastrarea documentelor contabile, iar prelucrarea datelor intr-un mod incompatibil cu scopul declarat nu este permisa.

Fisiere de log

Pentru utilizarea pur informativa a site-urilor noastre, adica daca nu completati formularul de contact sau nu transmiteti nicio alta informatie, numai datele pe care browserul dvs. le transmite automat serverului pe care sunt gazduite continutul sunt stocate in asa-numitele log-uri si sunt procesate dupa cum este necesar. Daca vizitati site-urile noastre, colectam urmatoarele date, care sunt necesare din punct de vedere tehnic de catre noi pentru a va afisa site-ul si pentru a va asigura stabilitatea si securitatea in utilizare:

  • starea de acces a serverului web (fisierul transferat, fisierul nu a fost gasit, comanda nu a fost executata etc.)
  • tipul si versiunea browserului;
  • sistemul de operare al dispozitivului terminal utilizat;
  • volumul de date transferat.

Colectarea acestor date are loc doar intr-o forma anonimizata. Prin urmare, datele colectate nu permit realizarea unei legaturi intre acestea si anumite persoane. Nu exista o corelare a acestor date cu alte surse de date care ar putea crea o referinta la o persoana fizica. Cel mult, datele sunt evaluate in scopuri statistice si sunt sterse automat dupa 30 zile.

Fisiere Cookie

Pe website-urile nostre folosim asa-numitele cookie-uri. Un cookie este un fisier de date mic care este transferat pe computer cand navigati pe paginile noastre web. Un modul cookie poate contine numai informatii pe care le trimitem pe computer si prin care primim anumite informatii – datele private nu pot fi citite prin acest mijloc. Aceste informatii sunt, in special, tipul si versiunea dvs. de browser, adresa URL a clicurilor (adica paginile web pe care le-ati vizitat si in ce ordine de pe site-ul nostru), data si ora vizitei pe site-ul nostru si numarul cookie-urilor. Daca acceptati cookie-urile de pe site-ul nostru, nu avem acces la informatiile dvs. personale, dar putem identifica computerul cu ajutorul modulelor cookie. Pe baza cookie-urilor, nu putem sa facem nicio conexiune cu identitatea dumneavoastra. Se genereaza numai informatii anonime.

Utilizam doar asa-numitele module cookie „sesiune”: aceste cookie-uri nu raman pe computerul dvs. Cand parasiti paginile noastre web, cookie-ul temporar este de asemenea eliminat. Cu ajutorul informatiilor colectate, putem analiza tiparele si structurile de utilizare a site-ului nostru si optimiza site-ul web prin imbunatatirea continutului sau personalizarea si simplificarea utilizarii.

Nu setam cookie-urile persistente, adica cookie-urile care sunt pastrate dupa ce parasiti site-ul nostru web. Scopul nostru este sa oferim un site usor de utilizat, cu informatii relevante. De aceea, folosim tehnologii pentru colectarea si procesarea informatiilor despre utilizarea site-urilor noastre. Colectam aceste informatii prin asa-numitele cookie-uri. Printre altele, acest lucru inseamna ca site-urile noastre isi aduc aminte de dvs., cand reveniti pe pagina noastra, si putem crea statistici din care sa reiasa cum va comportati dumneavoastra si alti utilizatori. Majoritatea browserelor (de ex., Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari etc.) accepta cookie-urile in mod implicit. Puteti sa permiteti sau sa interziceti cookie-urile temporare si salvate in mod independent in setarile browserului dvs. Cu toate acestea, va atragem in mod explicit atentia asupra faptului ca anumite functii nu va sunt disponibile pe paginile noastre web si ca este posibil ca unele pagini web sa nu fie afisate corect daca dezactivati modulele cookie.

Recrutare de personal

Prin transmiterea oricaror date sau documente (curriculum vitae, scrisoare de intentie, scrisoare de recomandare, solicitare de informatii privind posturile vacante ori procesul de recrutare etc) catre ALKA, la adresa de e-mail it.center@alkagroup.ro  ori la alta adresa de e-mail care apartine Alka Group, precum si prin orice alte mijloace puse la dispozitie utilizatorilor, va manifestati consimtamantul neechivoc pentru colectarea si prelucrarea datelor sale de catre Alka Group.

Daca nu doriti ca Alka sa va colecteze si prelucreze datele cu caracter personal, nu veti trimite catre compania noastra, sub nicio forma, solicitari, date si/sau documente care contin date cu caracter personal. In aceasta situatie, compania noastra nu va prelucra/introduce in baza de date a departamentului Resurse Umane datele cu caracter personal, dar este posibil ca dumneavoastra sa nu puteti participa la procesul de recrutare si sa nu puteti fi luat in considerare pentru angajare.

Consimtamantul pentru pastrarea datelor furnizate in procesul de recrutare trebuie acordat in scris, in mod neechivoc, prin completarea formularului pus la dispozitie in cadrul interviului sau prin transmiterea formularului de la adresa https://www.alkagroup.ro/cariere , iar perioada de stocare a acestor date nu este mai mare de 6 luni de la finalizarea procesului de recrutare.

Pentru mai multe detalii privind modalitatea de prelucrarea a datelor in cazul in care doriti sa aplicati pentru un post in cadrul companiei noastre, va rugam sa consultati nota de informare privind recrutarea disponibila permanent prin accesarea paginii https://www.alkagroup.ro/cariere

Drepturile persoanei vizate

  1. Dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, la datele care fac obiectul prelucrarii si sursa acestor date;
  2. Dreptul la acces la datele cu caracter personal prelucrate de compania noastra; dreptul de a consulta registrul de evidenta a prelucrarii de date cu caracter personal si de a obtine o copie a tuturor datelor prelucrate;
  3. Dreptul de interventie (rectificare, actualizare, stergere) asupra datelor cu caracter personal;
  4. Dreptul de a obiecta asupra prelucrarii datelor cu caracter personal;
  5. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale adoptate exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal prin mijloace automate;
  6. Dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, in situatia in care nu sunteti multumit de modul in care va sunt prelucrate datele ori de raspunsul transmis de compania noastra la o cerere formulata de dumneavoastra in legatura cu prelucrarea datelor;
  7. Dreptul de a solicita stergerea datelor sau incetarea activitatii de prelucrare a datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de Regulamentul (UE) 2016/679;
  8. Dreptul de a solicita transferul datelor cu caracter personal catre dumneavoastra sau catre un alt operator.

Pentru exercitarea oricaror drepturi ale dumneavoastra, va rugam sa adresati o solicitare la adresa de e-mail it.center@alkagroup.ro si sa indicati daca doriti ca informatiile sa va fie comunicate la o anumita adresa, printr-un serviciu de corespondenta, sau la o adresa de posta electronica. Daca este necesar, inainte de a raspunde unei solicitari, compania noastra poate solicita persoanei care face o astfel de cerere informatii suplimentare in vederea confirmarii identitatii sale.

Informatiile/raspunsul la solicitare va vor fi furnizate in termen de cel mult 30 de zile de la primirea solicitarii, in mod gratuit. Acest termen se poate prelungi cu 60 zile in cazul in care cererea este complexa. In acest caz, veti fi informat in termen de o luna de la primirea solicitarii cu privire la necesitatea si motivele extinderii termenului de raspuns.

Daca nu sunteti multumit de raspunsul primit la solicitarea dumneavoastra, aveti dreptul de a depune o reclamatie la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Procedura de solutionare a plangerilor este disponibila candidatului prin accesarea linkului https://www.dataprotection.ro/?page=procedura_plangerilor

Utilizarea platformelor sociale

Prin prezenta noastra pe platformele sociale, datele de utilizare generate acolo si plug-inuri, va oferim informatii si mai interesante despre produsele noastre si posibilitatea de a interactiona cu retelele sociale si alti utilizatori, permitandu-ne sa ne optimizam platforma si sa o facem mai interesanta pentru dvs., in calitate de utilizator. Temeiul juridic pentru utilizarea datelor de utilizare generate ca urmare a prezentei noastre pe platforme sociale si pentru utilizarea plug-inurilor este articolul 6 alin. 1. Clauza 1 (f) din GDPR.

Transferul datelor are loc indiferent daca aveti un cont deschis la furnizorul plug-inului si sunteti conectat cu acesta sau nu. Daca sunteti conectat cu furnizorul plug-inului, datele dvs. care au fost colectate de noi sunt asociate direct cu contul dvs. existent deschis la furnizorul plug-inului. Daca apasati butonul activat si, de exemplu, conectati pagina, furnizorul plug-inului stocheaza si aceasta informatie in contul dvs. de utilizator si o distribuie public catre contactele dvs. Va recomandam sa va deconectati regulat dupa ce ati utilizat o retea sociala, dar in special inainte de a actiona butonul, daca doriti sa evitati asocierea cu profilul dvs. de catre furnizorul plug-inului.

In plus, nu putem influenta datele colectate sau operatiunile de prelucrare a datelor, nici nu cunoastem intreaga sfera de acoperire a colectarii datelor, scopurile prelucrarii si perioadele de stocare. De asemenea, nu detinem informatii despre stergerea datelor colectate de furnizorul plug-inului.

Furnizorul plug-inului stocheaza datele colectate despre dvs. sub forma unor profiluri de utilizare si le utilizeaza pentru scopuri publicitare, cercetare de piata si/sau design in functie de cerinte al site-ului sau web. O astfel de evaluare are loc in special (pentru utilizatorii care nu sunt conectati) pentru prezentarea de anunturi publicitare in functie de cerinte si pentru informarea utilizatorilor retelei sociale despre activitatile dvs. pe site-ul nostru web. Aveti dreptul de a obiecta fata de crearea acestor profiluri de utilizator. Pentru a va exercita acest drept, trebuie sa contactati respectivul furnizor al plug-inului.

Pentru mai multe informatii despre scopul si sfera de cuprindere a colectarii si prelucrarii datelor de canalele sociale si furnizorul plug-inului, consultati politicile de confidentialitate ale acestor furnizori. Acolo, veti gasi informatii suplimentare despre drepturile dvs. si optiunile de setari pentru protejarea confidentialitatii.

Masuri de securitate

ALKA GROUP se obliga sa ia toate masurile tehnice si organizatorice necesare pentru asigurarea unui nivel de protectie si de securitate adecvat, in cadrul operatiunilor efectuate asupra datelor cu caracter personal. In acest scop, bazele de date vor fi accesibile numai persoanelor autorizate, iar prelucrarea datelor se va putea face numai la locul in care sunt gestionate.

ALKA GROUP se obliga sa ia toate masurile necesare pentru pastrarea datelor cu caracter personal de o maniera exacta, completata si actualizata, pentru a indeplini scopurile pentru care acestea au fost colectate, cu respectarea dreptului de acces, de interventie si de opozitie. Datele inexacte sau incomplete vor fi rectificate sau eliminate din evidenta curenta. De asemenea, vom proceda la verificari periodice a datelor cu caracter personal detinute de compania noastra, care nu mai servesc realizarii scopurilor sau indeplinirii unor obligatii legale, vor fi distruse sau transformate in date anonime intr-un interval de timp rezonabil, potrivit procedurilor stabilite de lege.

Modificarea politicii de prelucrare a datelor

Prezenta politica poate fi supusa modificarilor in orice moment de catre compania noastra. Modalitatea de prelucrarea a datelor va fi cea prevazuta de cea mai noua versiune a prezentei politici, disponibila permanent la https://www.alkagroup.ro/privacypolicy

Pentru exercitarea drepturilor, precum si pentru intrebari suplimentare cu privire la aceasta politica sau in legatura cu utilizarea de catre ALKA a datelor personale, va rugam sa ne contactati alegand oricare din modalitatile de comunicare descrise mai jos, precizand numele dumneavoastra, adresa poatala sau de e-mail (in functie de modalitatea prin care doriti sa comunicam), numarul de telefon si scopul cererii.

Ne puteti contacta:

  • prin e-mail – la adresa: dpo@alkagroup.ro
  • printr-o cerere transmisa prin posta la sediul nostru: Sos. Straulesti nr. 76-86, sector 1, Bucuresti
  • telefonic – la numarul: +4021 668 4949, 668 7737

Rev. 1 / noiembrie 2019

Copyright 2019 © Alka Group. Toate drepturile rezervate. Alka brand